söndag, oktober 28, 2007

Första salukitävlingen på Åkers kanal 27/10

I går var det så dags för vår första salukitävling på Åkers kanal. Det var 4 saluki i start, Ghaffar i 1:a boxen, Ghannam i 2:a, Ghandoor i 3:e och Amina i 6:e. Ghaffar och Amina var snabba i starten men Ghannam letade sig blixtsnabbt en lucka för att dra om och ta täten och vinna på tiden 38,08. Han är fenomenal! Åkers kanalbanan har på mellandistansen 550m så jämfört med Västerås blir det 35,31/510m.

1. Ghannam 38,08
2. Ghaffar 38,81
3. Amina 39,51
4. Ghandoor 39,69

Ghaffar hade den bästa splittiden på 7,14 följd av Ghannam och Amina på samma tid 7,15. Ghandoor som behöver jobba på sin springstil hade 7,39. Han hade dessutom vänt sig i boxen men kom ut i alla fall. Vi har alltså 3 hundar som är snabba i starten men bara en som inser på riktigt att det är han som ska ha haren. Amina har definitivt kraft och uthållighet för att hänga på men hon tycker att det här är en kul grej att springa med kompisar så haren är inte fullt så viktig. Ghaffar skulle kanske kunna slå brorsan Ghannam om man la upp ett bra konditionsprogram, för han har definitivt potential att vinna. Hittills har han den bästa splittiden 6,65. Det var på den första tävlingen i Västerås 5/8 då han vann.

Om man ska starta och hämta upp i samma lopp så finns det ingen chans att få en bra överblick på loppet. Vad det skulle vara intressant om vi kunde få loppen videofilmade så att man kan analysera efteråt vad som verkligen händer.

Flera kom och grattade efteråt till ett lyckat lopp och man vill gärna se ett salukilopp vid varje tävling på Åkers kanal. Det finns 21 saluki totalt i SHCF:s databas. I år är det 9 i Västerås, 2 i Älvsbyn samt 3 i Alingsås som har tävlat. Det är bara 14. Vi hoppas att de övriga dyker upp nästa år samt att även andra blir intresserade och kommer ut på banorna. Vi vill ju ha landskamp mot Finland nästa sommar.

Inga kommentarer: